(VIDEO): Je li ovo moguće? General Hrvatske vojske s Niškim specijalcima pozdravlja “Za otadžbinu!”

Internetom već duže vrijeme kruži videozapis s manifestacije “Balkanski skok prijateljstva” iz 2015. godine. Spomenuta manifestacija kojom se obilježava osnivanje elitne 63. padobranske brigade vojske Srbije iz Niša, održana je na sportskom aerodromu “Lisičji jarak” kod Beograda 22. svibnja 2015. godine. Na snimci se vide brojni vojnici iz raznih zemalja, Srbije, Crne Gore, Rusije, takozvane Republike Srpske, ali i iz Hrvatske. Na snimci se vidi brigadni general Hrvatske vojske, Mladen Mikolčević kako zajedno se zajedno s ostalim vojnicima uhvatio u kolo držeći službenu zastavu Republike Hrvatske.

Ono što je najskandaloznije u cijeloj priči je činjenica da svi vojnici okupljeni u kolo držeći se za ruke izvikuju: “Za otadžbinu! Za pušku! Za druga! Za vojničku i ratničku čast!” Skandiranje je predvodio vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk, bivši pripadnik Niških specijalaca odjeven u vojničku uniformu.

Jovan Ćulibrk
Vladika pakračko-slavonski koji dijeli savjete oko kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca

Za ruku s vladikom Jovanom drži se i srpski ministar obrane, Aleksandar Vulin, poznat po provokacijama i lažima na račun Republike Hrvatske, često cijelu Hrvatsku optužujući za ustaštvo i to nerijetko upravo na teritoriju Republike Hrvatske. Negiranje velikosrpske agresije i uvećavanje broja žrtava jasenovačkog logora omiljeni su hobiji srpskog ministra obrane.

[product id=1462]

Jedan od glavnih organizatora ovog događanja je i pukovnik srpske vojske Nenad Kuzmanović. U nastavku slijedi detalj iz njegove biografije izvorno i bez prijevoda: “U njegovoj padobranskoj knjižici upisano je preko 3.500 skokova, počev od 1990. kada je kao mladi potporučnik JNA, rodom iz Bijeljine, na svoj zahtjev iz Podgorice prekomandovan u Niš u čuvenu 63. padobransku brigadu u kojoj je postao i vođa slavnog takmičarskog tima “Nebeske vidre”.”

Prisutni su također bili i pripadnici vojske takozvane Republike Srpske, paradržave na teritoriju Bosne i Hercegovine nastale na genocidu. Nije poznato je li Mladen Mikolčević tamo bio po nalogu nekoga iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske, u ime Hrvatske vojske ili iz osobnih razloga jer je i sam bio dio 63. padobranske niške brigade (Niški specijalci) do 1991. godine.

Ne želeći umanjivati ničije ratne zasluge, pa tako ni njegove u obrani domovine moramo postaviti pitanje je li u redu u uniformi Hrvatske vojske uz službenu zastavu Republike Hrvatske držati se za ruke i skandirati “Za otadžbinu!” zajedno s bivšim agresorima na Republiku Hrvatsku.

Svi sudionici manifestacije, vidljivo je u videu, završili su na neformalnom druženju uz zvukove turbofolka.

Zanimljivo je, također, da prema našim saznanjima, niti jedna medijska kuća iz Hrvatske nije izvijestila o sudjelovanju hrvatskog generala na “Balkanskom skoku prijateljstva”.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu:

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati