Saborska zastupnica Možemo! pjevala obradu omiljene pjesme Hitlerovih vojnika

Lili Marleen jedna je od najpoznatijih ratnih pjesama uopće, a postala je globalni megahit u vrijeme Drugog svjetskog rata. Pjevali su je svi, a posebno je bila popularna među vojnicima Trećeg Reicha i Nijemci su je naprosto obožavali. Kroz vrijeme je doživjela mnoge obrade, a u vrijeme Domovinskog rata snimljena je i hrvatska verzija.

Emotivnu pjesmu posvećenu hrvatskim vojnicima izvele su hrvatske glumice: Suzana Nikolić, Urša Raukar, Anja Šovagović Despot, Barbara Nola, Alma Prica, Doris Šarić i Branka Cvitković. Posebno u oči upada Urša Raukar, glumica, aktivistica i saborska zastupnica stranke Možemo koja je tada pjevala pjesmu hrvatskim vojnicima koji su se borili protiv Jugoslavije, crvene zvijezde petokrake, četničke kokarde i htjeli izboriti slobodnu Hrvatsku, slobodnu od okova komunizma, dok se danas gorljivo zalaže, kao i njeni stranački kolege, za povratak imena Trga maršala Tita.

[product id = 5875]

Pjesma je emotivna i tekst je uistinu kvalitetno napisan te vas pozivamo da poslušate pjesmu na kraju ovog teksta, no s obzirom na sve, nismo sigurni koliko su sve pjevačice te pjesme tada iskreno pjevale ono što uistinu misle, jer kako je moguće da netko danas pjeva u čast onima koje petokraka i kokarda ubijaju i čiju zemlju razaraju, a zatim se gorljivo zalaže za komunističkog diktatora Tita i istu tu crvenu zvijezdu petokraku!?

Očito je, kada je krizno, pogotovo ratno vrijeme, oportuno biti na pobjedničkoj strani…

No, unatoč svemu, pjesma je posvećena Hrvatskoj i hrvatskim vojnicima i tu inicijativu podržavamo i pozivamo vas da poslušate pjesmu i date svoj komentar na našem youtube kanalu:

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati