Sutra premijera dugoočekivanog filma o Vukovaru

Mlada Amerikanka pokušava pronaći čovjeka iz svoje prošlosti, koji nikad neće biti pronađen, i to tijekom najvećeg sukoba na europskom tlu od Drugog svjetskog rata – bitke za Vukovar. Riječ je o potrazi za identitetom i istinom na mjestu gdje je istina selektivna, neuhvatljiva i čak se boji. Ispod te potrage ključa potreba za vjerom, vezom i otkupljenjem. – kratak je opis filma “Šesti autobus“, dugoočekivanog filma o Vukovaru Eduarda i Dominika Galića.

“Zarobljeni su Hrvati prevoženi na Ovčaru u šest autobusa, no za razliku od ostalih pet, o tom autobusu do danas se ne zna gdje je točno završio ni što je s ljudima koji su u njemu bili. Pretpostavlja se da je i on završio oko Ovčare, ali nema pouzdanih informacija. Glavni lik u filmu je djevojka koja traga za svojim ocem koji je bio heroj i koji se vjerojatno nalazio u tom autobusu”, 2019. godine, prije početka snimanja, o filmu je govorio Dominik Galić.

U filmu glume mnogi poznati hrvatski glumci, a posebno valja pohvaliti činjenicu da su jedan film o Domovinskom ratu prepoznali i HAVC i HRT koji su podržali nastajanje ovog filma.

Eduard i Dominik Galić stoje također iza uspješnog serijala “Heroji Vukovara“, a projekt ovog filma zamišljen je upravo tijekom snimanja spomenutog serijala, stoga su očekivanja kritike i publike visoka, no vjerujemo kako će film opravdati očekivanja. Hoće li se to obistiniti znat će se već sutra jer upravo ovaj film otvara Pula film festival.

Pohvaljujemo snimanje filma o Vukovaru i pozivamo sve autore da više pažnje posvete ovoj važnoj temi, a najvažnijoj temi iz moderne povijesti naše Hrvatske. Neke druge nacije, zapravo, gotovo sve druge nacije bi o herojskoj borbi svojih ratnika dosad snimile već desetke filmova te tematike, a znamo kako je po tom pitanju kod nas situacija loša. Nadamo se iskreno kako će se ta situacija ubrzo promijeniti.

Trailer filma pogledajte u nastavku:

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati