Bošnjački unitaristi prijete Hrvatima nemirima: vrijeme je da se jasno kaže da BiH bez ravnopravnih Hrvata ne treba postojati!

Nakon najave da će se za Federaciju BiH donijeti novi izborni zakon koji će omogućiti Hrvatima da izabiru svoje političke predstavnike unutar federacije, danas se u Sarajevu dogodio masovni antihrvatski prosvjed od strane bosanskih muslimana.

Prema nekim navodima, situacija je takva da je prema naputcima iz džamija dogovoreno koje će muslimanske obitelji ili dijelovi obitelji glasati za Komšića, a koje za drugog bošnjačkog kandidata i tako još jednom preglasati Hrvate i onemogućiti im da izaberu svog predstavnika. Na pitanje zašto u federaciji BiH nije riješeno pitanje izbornog zakona odmah po njezinom nastajanju odgovor je vrlo jednostavan.

Radi se o tome da je Međunarodna zajednica kod donošenja Daytonskog sporazuma prema BiH upotrijebila tzv. “austrougarski kolonijalni pristup” koji glasi ovako: u zemlju u koju uvodite reda nikada nemojte uvesti reda do kraja tako da, kad vam zatreba, u tu zemlju možete ponovno uvesti nered. E sad, zašto se promjena izbornog zakona najavljuje od strane Međunarodne zajednice u trenu kad se svijet nalazi u najvećoj krizi još od Drugog svjetskog rata procjenite sami.

Kako bilo, jedno treba reći. Ako Hrvati ne smiju imati svoje predstavnike unutar federacije BiH, ona ne treba ni postojati. Republika Hrvatska trebala bi beskompromisno stati u obranu interesa Hrvata u BiH.

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati