(VIDEO) Profesor Pervan objašnjava anatomiju i ponašanje četnika – kreću se u čoporima, hrane se manjim sisavcima, teritorij obilježavaju balvanima, a kretnjama im upravlja memorandum…

Legendarni Željko Pervan odgojio je svojim skečevima i komičarskim nastupima brojne generacije, a mnogima su se najviše u pamćenje urezala legendarna Zločesta djeca. Dio ekipe je i danas medijski aktivan, a upravo ta dugotrajnost svjedoči o originalnosti i kvaliteti rada ekipe. Danas su najprepoznatljiviji Željko Pervan i Zlatan Zuhrić – Zuhra, uz Mladena Horvata koji im se pridružio nešto kasnije.

Početkom Domovinskog rata, Zločesta djeca se jasno svrstavaju uz Hrvatsku vojsku i nizom skečeva i pjesama pružaju podršku hrvatskim ratnicima i raskrinkavaju narav agresije. Sam Pervan je svjedočio kako su upravo oni značajno doprinosili propagandnom ratu i unošenju nemira među neprijatelje, presretanjem komunikacije, upadima u vezu i slično, uz ranije spomenute skečeve.

U to se ubraja i serijal Srpski rulet koji je izašao na dva VHS izdanja. U sklopu toga nastao je legendarni skeč kojega donosimo na našeg Youtube kanalu, a u kojemu profesor Pervan objašnjava anotomiju i ponašanje četnika na primjeru jednog primjerka “ulovljenog 1989. na području Like”.

O četnicima saznajemo tako da im se glava sastoji od šubare, kokarde i odlačja, da postoje dlakavi kraljevski četnici i bezdlaki četnici, da se kreću u čoporima od 500 do 1000 četnika, a teritorij označavaju kamenjem, balvanima i olupinama, da četnici ne priznaju granice koje su ljudi uspostavili pa često dolaze u sukob s ljudima…Nećemo vam otkrivati sadržaj cijelog videa, pa ostatak pogledajte.

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati