(VIDEO) Svi na prosvjed u Rijeku! Prava istina o “napadnutom” Srbinu – dolaze branitelji i navijači iz cijele Hrvatske

Matko Škalamera, istaknuti pripadnik riječkog HGSS-a, dobio je mjesec dana istražnog zatvora zbog bezazlenog incidenta oko parkirnog mjesta koji su mediji predstavili kao “zločin iz mržnje”. Naslovi o “brutalno napadnutom srpskom povratniku” vrište s naslovnica liberalnih medija koji su toliko liberalni da su osudili čovjeka prije nego su to učinile institucije, ne mareći za presumpciju nevinosti. Incident se dogodio u Rijeci u kojoj je ista partija na vlasti gotovo 75 godina, stoga ovakvo medijsko ponašanje i ne čudi. Dobrivoje Arsić prijavio je udarce u glavu i prsni koš, te guranje u zid, a što je za posljedicu ostavilo ogrebotinu od 2,5cm na desnoj podlaktici (vidljivo iz liječničke dokumentacije). Navodno ga je napao Matko Škalamera, riječki spasilac i alpinist u najboljim godinama i punoj fizičkoj spremi, a nanio je 70-ogodišnjaku gotovo nevidljive ozljede. Vrlo zanimljivo. No, ipak, žurno je zatvoren u istražni zatvor.

Danas “ugroženi” napadnuti Srbin početkom devedesetih prijetio klanjem hrvatske djece?

O cijelom tom događaju video je snimio riječki vjeroučitelj, kolumnist i aktivist Marin Miletić, koji je odlučio dati nešto potpuniju sliku od one koju serviraju mediji. U videu koji možete pogledati ovdje:

iznosi se druga strana priče. Video jasno donosi sliku medicinskog nalaza, gdje se jasno vidi kako na Arsiću nema vidljivih tragova ozljeda izazvanih udarcima u glavu i prsni koš. Drugi dio videa donosi još zanimljivije podatke, svjedočenja Roberta Salečića i Igora Troskota, bivših susjeda Dobrivoja Arsića koji su iznijeli sliku o naravi navodne žrtve napada. Govore kako su početkom devedesetih oni imali 15-16 godina, te da su bili pomalo u strahu od Dobrivoja Arsića koji je, prema njihovim navodima, bio vrlo nasilan i problematičan. Govore kako je dotični često izazivao sukobe sa svojim susjedima, a posebni su problemi nastali oko parkirnog mjesta njegovih ambulantih kola na kojima je imao istaknuta “4S” (četiri ocila, jedan od najpoznatijih (veliko)srpskih simbola), ističe Troskot.

Salečić i Troskot iskazuju sumnju kako je Arsić i tukao svoju kćer koja je s njima bila u društvu, te navode da je dotični prijetio klanjem hrvatske djece početkom velikosrpske pobune u Republici Hrvatskoj. Oko “krvavog Uskrsa” netragom je nestao iz Rijeke, a do tada je živio u oficirskom stanu u zgradi JNA.

Srijeda, 28.8. u 19:30 ispred istražnog zatvora u Rijeci prosvjed podrške Škalameri – dolaze HOS-ovci, branitelji, navijači…

U videu je najavljen i prosvjed podrške Matku Škalameri ispred istražnog zatvora u Rijeci u srijedu u 19:30. Podršku prosvjedu već je iskazao i klub navijača Rijeke, Armada, pripadnici Torcide najavljuju dolazak, a očekuju se i druge navijačke skupine iz cijele Hrvatske. Svoj je dolazak najavio i HOS-ovac, branitelj Vukovara, Damir Markuš, s ekipom iz Kutine, kao i mnogi drugi hrvatski branitelji. Mi se ovim putem pridružujemo pozivu na dostojanstven prosvjed podrške Škalameri i nadamo se da će doći ljudi u što većem broju.

Ne mrzimo nikoga, ali želimo društvo istine i pravde!

Na samom kraju videa, Miletić je istaknuo koliko je shizofrena situacija koju nam pojedini mediji pokušavaju nametnuti u Hrvatskoj i na silu nas gurnuti u novi sukob. Jasno je istaknuo, (a što u potpunosti potpisujemo) kako mi kao kršćani ne mrzimo nikoga i kako nitko u Hrvatskoj ne bi smio biti ugrožen na temelju nacionalne i vjerske pripadnosti, no zajedno moramo graditi društvo u kojemu su istina i pravda na prvome mjestu. Prosvjed koji će se održati bit će miran i dostojanstven, te molimo sve da se ponašaju u skladu s time.

Na kraju dodajemo, kako u razgovoru sa starijim ljudima koji dobro pamte situacije iz prošlosti, dolazimo do spoznaje kako ovakva klima u društvu nije bila ni ranih devedesetih kada su “ugroženi” (veliko)Srbi organizirali referendume i rušili balvane. Pozivamo sve naše pratitelje da ne nasjedaju na medijske provokacije i podvale i pružamo podršku organizatorima ovog dostojanstvenog prosvjeda podrške.

Vrlo je teško povjerovati da čovjek koji je velik dio života podredio spašavanju drugih, u slobodno vrijeme nasrće na starce iz čiste mržnje prema njihovoj nacionalnosti. Čekamo trenutak kada će neki medij izaći s pričom kako Škalamera prije nego krene u akciju spašavanja postavlja pitanje je li unesrećeni Srbin, te tako ljestvicu ludila pomaknuti još dalje.

SRIJEDA, 28.8. U 19:30 – ISPRED ISTRAŽNOG ZATVORA U RIJECI, VIDIMO SE!

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati