Upute za dolazak na posljednji ispraćaj Žarka Manjkasa – Crvenkape

U subotu 29. veljače, s početkom u 14 sati na mjesnom groblju u Brodskom Stupniku bit će održan posljednji ispraćaj heroja obrane Vukovara i Bogdanovaca, Žarka Manjkasa – Crvenkape. Njegovi posmrtni ostaci, pronađeni nakon gotovo trideset godina, bit će napokon dostojno sahranjeni i ispraćeni na vječni počinak uz svoje najmilije.

S obzirom kako se očekuje velik broj ljudi iz svih krajeva Hrvatske, donosimo vam upute s najkraćim putem do groblja u Brodskom Stupniku kako bi se izbjegle gužve, zastoji i ostali problemi.

Put iz smjera Zagreba do groblja:

Najbrži put iz Zagreba do groblja u Brodskom stupniku je putem ceste E70. Na ovoj ruti se naplaćuje cestarina, a uz normalnu situaciju u prometu, predviđeno vrijeme putovanja je otprilike dva sata za dvjestotinjak kilometara udaljenosti.

*Ispod je prikazana karta s detaljima puta na koju možete kliknuti i putem mobitela uključiti sustav navigacije koji će vas voditi do odredišta.

Ukoliko želite izbjeći plaćanje cestarine, karta nudi tri opcije ruta od kojih je najbrža ona preko Kutine (205km), a postoje opcije puta preko Vrbovca i Pakraca (231km), te preko Velike Gorice i Siska (225km). Te opcije puta produljuju put na oko tri sata i trideset minuta prema procjeni, stoga planirajte put u skladu s tim, imajući u vidu gužvu koja će se vjerojatno stvoriti u samom mjestu.

Putovanje vlakom


Ukoliko na pogreb želite iz Zagreba otputovati vlakom, za to postoje dvije opcije. Prvi vlak kreće s glavnog kolodvora u 07:37, a u Brodski Stupnik stiže u 11:01. Drugi vlak kreće u 09:52 i dolazi u 13:19 prema rasporedu vožnje. Od kolodvora do groblja u Brodskom Stupniku udaljenost je oko dva kilometra.

Put iz smjera Splita

Od Splita do Brodskog Stupnika može se putovati kroz Hrvatsku, ali i preko BiH. Najbrža ruta kroz Hrvatsku duga je 605 kilometara, a vrijeme putovanja je okvirno pet sati.

*Ispod je prikazana karta s detaljima puta na koju možete kliknuti i putem mobitela uključiti sustav navigacije koji će vas voditi do odredišta.

Put iz smjera Rijeke:

Od Rijeke do groblja u Brodskom Stupniku, putovanje traje okvirno tri sata i trideset minuta na najbržoj ruti, a udaljenost je 360 kilometara.

*Ispod je prikazana karta s detaljima puta na koju možete kliknuti i putem mobitela uključiti sustav navigacije koji će vas voditi do odredišta.

Put iz smjera Osijeka do Brodskog Stupnika:

Od Osijeka do groblja putuje se nešto više od jednog sata, a udaljenost je okvirno 120 kilometara, ovisno želite li izbjeći cestarinu. U nastavku karta s najbržom rutom do odredišta:

Vukovar – Brodski Stupnik

Put od Grada heroja do posljednjeg počivališta jednog od junaka njegove obrane je okvirno isti kao i od Osijeka, a u nastavku donosimo kartu s najbržom rutom:

Kao povoljnu soluciju i u svrhu olakšavanja pronalaska parkirnih mjesta, preporučamo i putovanje vlakom, osobito onima koji dolaze iz slavonskih mjesta, tada vožnja ne traje dugo, a pošto je manja udaljenost, manja je i mogućnost kašnjenja vlakova. Detaljnije informacije možete provjeriti ovdje.


Imajte na umu kako će pogrebu prisustvovati i brojni hrvatski branitelji, mahom invalidi koji se otežano kreću, tako da apeliramo da mjesta bliža samom groblju ipak ustupite onima kojima je potrebnije.

Nadamo se kako će i vrijeme poslužiti, te da će sve proteći svečano, ponosno i dostojanstveno, kao što jedan heroj i zaslužuje. Žarku Manjkasu – Crvenkapi neka je vječna slava i hvala, a njegovoj obitelji, rodbini, prijateljima i suborcima još jednom upućujemo izraz iskrene sućuti.

Hrvatski vitez Žarko Manjkas – Crvenkapa – S NAMA JE!

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati