Karl Marx dobiva spomenik u Zagrebu!? U ovim teškim vremenima vijećnici SDP-a i RF-a donijeli odluku o postavljanju spomenika komunističkom ideologu i dokazanom kroatofobu

Da 2020. godina zaista nije “normalna” pokazuje i najnovija objava saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića. U objavi donosi zaista zabrinjavajuće informacije, nad kojima, ukoliko se pokažu istinitima, uistinu moramo duboko zapitati imamo li mi uopće svoju državu i živimo li u demokratskoj državi u 21. stoljeću.

Hrvoje Zekanović na svojoj službenoj facebook stranici navodi:

SDP i RF Hrvatsku umjesto u 21. vide u 19. stoljeću.

Mjesni odbor zagrebačkog Gornjeg grada vjerovali ili ne donio je odluku da se na Ilirskom trgu nedaleko Mažuranićeve palače, a odmah uz kapelu Sv. Križa postavi spmenik Karlu Marxu!!!! Odluku su većinom glasova donijeli vijećnici SDP-a i Radničke fronte. Kako će se o ovome postaviti zastupnici u Gradskoj skupštini Grada Zagreba tek ćemo vidjeti…. Na svu sreću slika u prilogu je za sad samo vizualizacija mogućeg iživljavanja nad zdravim razumom Hrvatica i Hrvata ali pošto je ionako nenormalna 2020. sve je moguće.

Tko je Karl Marx i kako je govorio o Hrvatima?

Karl Heinrich Marx njemački filozof, ideolog komunističkoga i socijalističkoga pokreta, utemeljitelj komunizma. Već samom činjenicom što je ideolog komunističkog pokreta, pokreta odgovornog za smrt više ljudi nego bilo koji drugi totalitarni režim, takvu bi se ličnost u civiliziranom društvu moralo svrstati u onu stranu povijesti koje ne zaslužuje spomenike, već zaslužuje jasnu osudu.

Posebno je to vidljivo na primjeru Hrvata koji su toliko propatili pod komunističkom čizmom. Marx, osim što je nadahnuo ideologiju koja je opustošila Hrvatsku u 20. stoljeću, koja je vršila politička ubojstva i egzekucije bez suđenja, otimala imovinu i provodila klasni teror nad građanstvom, također je i osobno imao, vrlo negativan stav o Hrvatima.

Karl Marx je o Hrvatima napisao sljedeće:
„Nema sumnje da Bečani i Mađari tjeraju taj klatež u Dunav. Šibaju te drske fukare, gladuše, desperadoše, čopor ništarija, bitange, skitnice, hrvatsko blato, podle kmetove. Te bijedne pustolove izbljuvala je njihova prezasićena zemlja…. Hrvate bi trebalo potopiti u Dunavu i izbrisati s lica zemlje…“

Postavlja se pitanje može li normalna osoba u 21. stoljeću, imajući u vidu civilizacijski doseg današnjice, predložiti gradnju spomenika osobi koja je nadahnula ideologiju odgovornu za smrt milijuna, koja je iskazivala rasističke i mrzilačke stavove prema drugima i drugačijima. No, u Republici Hrvatskoj očito je sve moguće.

U nadi skorog demantija ove informacije prenosimo i izvornu objavu Hrvoja Zekanovića:

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati