Savez udruga HOS-a: Pučka pravobraniteljica Lora Vidović kao isturena ćelija Milorada Pupovca

Savez udruga Hrvatskih obrambenih snaga (SUDOHS) izdao je priopćenje povodom nedavnih izjava pučke pravobraniteljice Lore Vidović i njenog pritiska na policiju i sudstvo u Republici Hrvatskoj u vezi legalnih i legitimnih obilježja HOS-a.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Naša ratna subraća –  Veterani Četvrte gardijske brigade i Koordinacije udruga ratnih postrojbi Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije – pučku pravobraniteljicu Loru Vidović nazvali su  “pučka progoniteljica“.

Reakcija je to na njen progon zbog HOS-ovih obilježja na koncertu Marka Perkovića Thompsona na splitskoj Rivi 4. kolovoza 2019. godine te na proslavi Oluje u Kninu 5. kolovoza 2019. godine.

Slažemo se i podržavamo našu ratnu subraću iz Dalmacije: Lora Vidović se od pučke pravobraniteljice pretvorila  u “pučku progoniteljicu”.

“Ako policija propusti pokrenuti prekršajni postupak protiv bivših pripadnika HOS-a u Kninu koji su izvikivali pozdrav ‘Za dom spremni’ te za izvikivanje istog pozdrava na koncertu Marka Perkovića Thompsona na splitskoj Rivi, bit će to eklatantno kršenje pravnog poretka Republike Hrvatske”, kazala je Lora Vidović za Jutarnji list.

U što se pretvorila pučka pravobraniteljica?

Kad na društvenim mrežama potražimo aktivnosti Lore Vidović u posljednju godinu ili dvije dana ( pa i godišnje  izvješće Saboru) gotovo sve njene reakcije svode se na obračun s HOS-ovim obilježjima i koncertima Marka Perkovića Thompsona.

Na sličan način kako Lora Vidović govori o ratom znakovlju HOS-a, koje je posvećano isključivo s Domovinskom ratu i nema nikakve druge konotacije, govori i Milorad Pupovac i srbijanski tabloidi koji vojnoj akciji Oluja, a time i cijelom Domovinskom ratu,  žele dodati pridjev “zločinačka”.

Samo oni  i Lora Vidović će ratnu postrojbu HOS-a nazvati “Ustaškom bojnom“.

Lora Vidović poziva policiju da podnese kaznene prijave, a policija je trebala reagirati upravo protiv Lore Vidović kad je ratnu postrojbu HOS-a nazvala “ustaškom bojnom”.

Lora Vidović funkcionira kao “ostaci JNA  u povlačenju” ili kao isturena ćelija Milorada Pupovca.  Kad se ne bavi HOS-om i Thompsonom, napada hrvatsku policiju koja zemlju štiti od ilegalnih migranata.

Ni uz najbolju volju, pretražujući sve medije, nismo našli podatak da je Lora Vidović reagirala na činjenicu da je cijela Republika Hrvatska u doslovnom smislu premrežena zločinačkom zvijezdom “petokrakom”, ne smetaju joj četnički grafiti ni spomenici ubojicama u Vukovaru, ni u jednom istupu nije se referirala na Europsku rezoluciju o osudi i odbacivanju komunističkog totalitarizma…

Kao da u drugim područjima kršenja ljudskih prava u Hrvatskoj nema.

Najglasnija zagovornica Lore Vidović u medijima je novinarka Jutarnjeg lista Slavica Lukić, inače Pupovčeva bračna družica.

No, zanimljivo je da u početku nije bilo tako. Kad je Lora Vidović izabrana za pučku pravobranitelji upravo ju je Slavica Lukić napala u Jutarnjem listu nazvavši njen izbor skandaloznim  i nezakonitim.

U ožujku 2013. Slavica Lukić je napisala da je izbor Lore Vidović skandalozan jer kandidatkinja ne zadovoljava uvjete iz Natječaja kojim se tražio “istaknuti stručnjak koji u javnosti uživa ugled osobe visokih moralnih načela”. Sporno je bilo što nema  propisanih 15 godina rada u struci.

Naglasila je da je pri izboru Lore Vidović dana prednost politici u odnosu na struku te da je “Sabor svjesno pogazio vlastite zakone dajući prednost političkoj podobnosti nad stručnošću i integritetom”.

Danas, šest godina kasnije Lora Vidović i Slavica Lukić odlično surađuju.

Dana 5. kolovoza u Kninu smo slavili (ne obilježavali) Dan pobjede i “Oluju kao završnu operaciju u oslobađanju Hrvatske. Oluja je cijeloj Hrvatskoj donijela slobodi. Svim njenim građanima.

Pitanje za Loru Vidović je možemo li svi mi biti slobodni ako nisu slobodni oni koji su za tu slobodu najzaslužniji. A nismo slobodni ako ne možemo razviti ratne zastave pod kojima smo tu zemlju branili i oslobađali.

Kao što Lora Vidović poziva Vladu, ministra policije i premijera, da se uključe u progon HOS-ovca sa splitske Rive i Knina, mi pozivamo Vladu da nas zaštiti od ‘pučke progoniteljice’ Lore Vidović”, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Saveza udruga HOS-a Hrvatske Berislav Barišić.

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati