Jakov Sedlar režirao prvi film o samoubojstvima hrvatskih branitelja: “3069” prikazivat će se u sklopu festivala domoljubnog filma “Gordan Lederer”

Najavljen je najnoviji film hrvatskog redatelja svjetskog glasa, Jakova Sedlara. Film “3069” obrađuje temu suicida među braniteljskom populacijom. Na pitanje kako preživjeti suicid, ali i brojna druga pitanja, pokušat će se odgovoriti u novom dokumentarnom filmu “3069”, koji donosi strašne ispovijesti obitelji branitelja koji su počinili samoubojstvo.

Novi film će biti službeno najavljen na konferenciji za medije, 16. rujna 2019. godine s početkom u 11 sati u Domu specijalne policije, Trg žrtava fašizma 1, Zagreb. Film će se prikazivati u sklopu festivala domoljubnog filma “Gordan Lederer”, nacionalne manifestacije koja za cilj ima promociju vrijednosti Republike Hrvatske i očuvanje sjećanja na bogatu tisućljetnu povijest, te pronošenje istine o Domovinskom ratu i oživljavanje sjećanja na sve one koji su stvarali slobodnu, samostalnu i neovisnu Hrvatsku. Festival provodi Udruga hrvatskih dragovoljaca iz Zaprešića s predsjednikom Dragutinom Poturicom, uz partnersku udrugu Zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara s predsjednicom g. Zoricom Gregurić. Autor festivala je branitelj Vukovara i bivši logoraš, Marijan Capek.

O filmu će, na tiskovnoj konferenciji, govoriti autor filma Jakov Sedlar, te autori festivala. Pretpremijera filma očekuje se 23. rujna u Vukovaru, u sklopu Svečane akademije 204. brigade.

Za grafičko oblikovanje naslovnice filma i pratećih plakata, zaslužan je mladi dizajner Max Križanić. Pozadina naslovnice su stilizirani vukovarski bijeli križevi koji simboliziraju stradanje hrvatskog naroda, koji donose kontrast tamnoj podlozi kao simbol konačnog oslobođenja u Domovinskom ratu.

Dizajn rollup plakata za film "3069"
Dizajn rollup plakata za film “3069”

O samoubojstvima hrvatskih branitelja se predugo šutilo i iskreno se nadamo kako će ovaj hvalevrijedan projekt Jakova Sedlara potaknuti mnoge na razmišljanje u kojem smjeru ide naša domovina i kako na pravi način vratiti dug onima koji su za stvaranje slobodne i samostalne Hrvatske najzaslužniji!

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu akciju

Možda će vas zanimati

(INTERVJU) Unatoč lošem vremenu, danima hodao od Krapine do Bleiburga

Još jednu godinu zaredom, održana je tradicionalna komemoracija na Bleiburgu, u spomen svim žrtvama hrvatskoga križnog puta kada su partizanski egzekutori, po nalogu Josipa...

Problem lokalne i regionalne samouprave Hrvatske

Gradovi, općine i županije opet su došle u prvi plan. Razlog je koronavirus. Točnije, problem oko propusnica. Izdano ih je preko 900...

Žuti Mrav s tromblonom na tenkove – Trpinjska cesta 1991

U ljeto 1991. mladi vukovarski policajac, vraća se iz dalekog Omiša u svoj rodni grad kako bi ga branio. Vukovarac, rođen na...