Damir Radnić: Nekažnjena laž, narcisoidnost i cenzura…”Oni” to mogu…

Nema dugo da smo u Rijeci imali slučaj kad su neki mediji (većina) i određene političke stranke (više njih) zbog vlastitih potreba izmislile nepostojeću aferu i u zatvor strpale nevinog čovjeka Matka Škalameru! Pa su mu umalo upropastili život! I sve to učinili su nekažnjeno, moralno i zakonski!!!? Jer, „oni“ to mogu!

Nekažnjena narcisoidnost

Imamo i malo stariji i već zaboravljen primjer jednog slučajnog ministra zdravstva. Koji nije slučajno izbjegao rat! No usprkos tome dao si je za pravo da baš on, sam, kratko i bez suvišne rasprave, odbije prijedlog Udruge ratnih veterana 204. Vukovarske brigade, o imenovanju „Nove bolnice“ u Dubravi imenom prvog hrvatskog ministra branitelja i načelnika ratnog saniteta Vukovara i bolnice u Vukovaru, časnog čovjeka i heroja Domovinskog rata pokojnog dr. Juraja Njavre!? Bez da je trepnuo okom! Jer on to može napraviti! Nekažnjeno, to se podrazumijeva!
A poslije njega, slučajnog ministra koji nije slučajno izbjegao rat i njegovih slučajnih kadrova koje je namjerno sa sobom dovukao u ministarstvo, naše će se zdravstvo oporavljati dugo kao da ga je poharao uragan „Dorian“ ili ne daj Bože uragan imena „Milan“!

Nekažnjena cenzura

Danas (zapravo još jučer) si je „netko“ u Zaprešiću dao za pravo odlučiti da se među izloženim slikama Damira Kukavice, na izložbi otvorenoj u čast Dana branitelja Zaprešića, NE SMIJE izložiti slika heroja Domovinskog rata, dragovoljca HOS-a i pripadnika 204. Vukovarske brigade, mučki ubijenog na Ovčari, Jeana Michela Nicoliera!? Tko je taj cenzor (tko su ti) koji o tome odlučuje? Imenom i prezimenom!? Tko mu/im za daje ovlasti za cenzuru? Hoće li i ovaj bezobrazluk proći nekažnjeno? Što je i tko je slijedeći na redu za cenzuru?

Tko su „oni“? Imenom i prezimenom? Tko su likovi koji se skrivaju iza raznih udruga, medija ili političkih stranaka, a zapravo provode najgrublji oblik CENZURE!  I skrivaju ISTINU!!! Tko im daje pravo da to rade? Zašto prolaze nekažnjeno od strane javnosti, udruga, medija ili (i) politike? Na koncu nekažnjeno i od zakona! Gdje mi to živimo? U kakvom društvu mi to živimo?

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati