Članovi HDZ-a prozvani u aferi Viber reagiraju na sramotne izjave: Ispričavamo se cijelom hrvatskom narodu zbog izostanka reakcije vrha stranke!

Bura u javnosti, u vezi skandalozne izjave Zorana Milanovića se ne stišava. Reakcije pljušte sa svih strana iz raznih krugova, a potrebu za reakcijom osjetili su i prozivani članovi HDZ-a, koje je Andrej Plenković uz vodstvo stranke prozivao za nanošenje štete ugledu stranke i navodni govor mržnje u nedavnoj aferi s porukama na Viberu i WhatsAppu.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Nas osmero članova HDZ-a koje je Časni sud pokušao izbaciti iz stranke zbog navodnog govora mržnje
i poziva na likvidacije drugih i drugačijih, okupljeni u zatvorenoj Viber grupi “Zna se HDZ”, imamo potrebu i prije svega obvezu izjasniti se javno o istupu izabranog predsjednika Republike Zorana Milanovića. Također moramo reagirati i na izjave predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, te ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, a koji su na svoje pozicije uhljebljeni isključivo voljom Andreja Plenkovića, izrečenim u povodu komemoracije u Jasenovcu.

Podsjećamo, među nama su dragovoljci Domovinskog rata, od samog početka članovi stranke koja je predvodila hrvatski narod u stvaranju i obrani države Hrvatske od velikosrpskog okupatora. Zoran Milanović nema ni legalno, a još manje legitimno pravo govoriti o hrabrim ratnicima Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) koji su dali veliki doprinos u stvaranju slobodne Hrvatske, a posebno je žalosno da tako nešto kaže osoba koja obnaša najvišu državničku dužnost u Republici Hrvatskoj.

Znakovito je da predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković nije reagirao na uvredljivu izjavu predsjednika Republike. Isto tako, ograđujemo se od izjava predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek postavljene na ta mjesta milošću predsjednika naše stranke. Oni su kao istaknuti članovi HDZ-a, svojim izjavama o Jasenovcu, velikosrpske laži o broju žrtava u tom logoru prihvatili kao utvrđenu povijesnu činjenicu, iako su brojna istraživanja utvrdila da je istina drugačija. Njihova istina nastala je na temelju ideologije, a ne na stvarnim činjenicama.

Zbog toga smatramo da prava istina o Jasenovcu još uvijek nije potpuno ispitana i da je treba utvrditi ma kakva ona bila i smatramo kako je nužno sagledati sve opcije da istinu napokon utvrdimo. Potrebno je otvoriti arhive i suočiti se s povijesnim događanjima, kakva god ona bila, no moraju se utvrditi jasne, objektivne i neosporne činjenice. Svi mi trebamo promicati slobodu istraživanja i ne bojati se istine.

[product id=3351]

Utjecajne osobe koje odlučuju, koje drže svu vlast u svojim rukama, prvo bi trebale ispitati svoju savjest i poticati mlade Hrvate ka utvrđivanju istine naše povijest,i a ne kako je izjavio gospodin Jandroković u Jasenovcu “da mir, sloboda, demokracija i ljudska prava ne dolaze same po sebi” i nastavio “da se svi zajedno moramo boriti da te vrijednosti budu dominantne u hrvatskom društvu da se za njih isplati boriti i nikad više ne smijemo dozvoliti da se na ovim prostorima dogodi zlo kao što se događalo u Drugom svjetskom ratu. Predsjednik Sabora je izgleda zaboravio na situaciju po pitanju mira, slobode, demokracije i ljudskih prava od 1945. do 1990., jer te stvari u Hrvatskoj nisu nastale kao posljedica Drugog svjetskog rata, već su se za to izborili hrvatski branitelji u Domovinskom ratu!

Gospođa ministrica traži zaustavljanje utvrđivanja istine i tvrdi: “povijest je rekla sve o Jasenovcu i tko to dovodi u pitanje trebao bi ostati na margini”. Ova tvrdnja je na liniji Olujom poražene srbijanske politike cementiranja laži o Hrvatskoj. Bez obzira na to što vi o tome mislili, Hrvati će povijesnu istinu utvrditi i proširiti je svijetom. To će učiniti istim žarom, hrabrošću i požrtvovnošću kao što su devedesetih u krvavom ratu novim naraštajima osigurali vrijednosti koje su, prema Jandrokoviću stvorene u Drugom svjetskom ratu. Vrijeme je da se jednom zauvijek jasno kaže da je Domovinski rat temelj moderne Hrvatske i da su hrvatski branitelji porazili agresore i njihove simbole pod kojima su se Hrvatima sustavno oduzimala ljudska prava, mir, sloboda i demokracija. Temelj tih vrijednosti su upravo oni momci čiju bi ploču predsjednik Milanović bacao, a s čim su se prešutno složili i premijer i predsjednik Sabora!

Ispričavamo se cijelom narodu zbog izostanka reakcije vrha stranke na ove skandalozne izjave!

Božo Medić | www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati