Članovi HDZ-a prozvani u aferi Viber reagiraju na sramotne izjave: Ispričavamo se cijelom hrvatskom narodu zbog izostanka reakcije vrha stranke!

Bura u javnosti, u vezi skandalozne izjave Zorana Milanovića se ne stišava. Reakcije pljušte sa svih strana iz raznih krugova, a potrebu za reakcijom osjetili su i prozivani članovi HDZ-a, koje je Andrej Plenković uz vodstvo stranke prozivao za nanošenje štete ugledu stranke i navodni govor mržnje u nedavnoj aferi s porukama na Viberu i WhatsAppu.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Nas osmero članova HDZ-a koje je Časni sud pokušao izbaciti iz stranke zbog navodnog govora mržnje
i poziva na likvidacije drugih i drugačijih, okupljeni u zatvorenoj Viber grupi “Zna se HDZ”, imamo potrebu i prije svega obvezu izjasniti se javno o istupu izabranog predsjednika Republike Zorana Milanovića. Također moramo reagirati i na izjave predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, te ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, a koji su na svoje pozicije uhljebljeni isključivo voljom Andreja Plenkovića, izrečenim u povodu komemoracije u Jasenovcu.

Podsjećamo, među nama su dragovoljci Domovinskog rata, od samog početka članovi stranke koja je predvodila hrvatski narod u stvaranju i obrani države Hrvatske od velikosrpskog okupatora. Zoran Milanović nema ni legalno, a još manje legitimno pravo govoriti o hrabrim ratnicima Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) koji su dali veliki doprinos u stvaranju slobodne Hrvatske, a posebno je žalosno da tako nešto kaže osoba koja obnaša najvišu državničku dužnost u Republici Hrvatskoj.

Znakovito je da predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković nije reagirao na uvredljivu izjavu predsjednika Republike. Isto tako, ograđujemo se od izjava predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek postavljene na ta mjesta milošću predsjednika naše stranke. Oni su kao istaknuti članovi HDZ-a, svojim izjavama o Jasenovcu, velikosrpske laži o broju žrtava u tom logoru prihvatili kao utvrđenu povijesnu činjenicu, iako su brojna istraživanja utvrdila da je istina drugačija. Njihova istina nastala je na temelju ideologije, a ne na stvarnim činjenicama.

Zbog toga smatramo da prava istina o Jasenovcu još uvijek nije potpuno ispitana i da je treba utvrditi ma kakva ona bila i smatramo kako je nužno sagledati sve opcije da istinu napokon utvrdimo. Potrebno je otvoriti arhive i suočiti se s povijesnim događanjima, kakva god ona bila, no moraju se utvrditi jasne, objektivne i neosporne činjenice. Svi mi trebamo promicati slobodu istraživanja i ne bojati se istine.

Utjecajne osobe koje odlučuju, koje drže svu vlast u svojim rukama, prvo bi trebale ispitati svoju savjest i poticati mlade Hrvate ka utvrđivanju istine naše povijest,i a ne kako je izjavio gospodin Jandroković u Jasenovcu “da mir, sloboda, demokracija i ljudska prava ne dolaze same po sebi” i nastavio “da se svi zajedno moramo boriti da te vrijednosti budu dominantne u hrvatskom društvu da se za njih isplati boriti i nikad više ne smijemo dozvoliti da se na ovim prostorima dogodi zlo kao što se događalo u Drugom svjetskom ratu. Predsjednik Sabora je izgleda zaboravio na situaciju po pitanju mira, slobode, demokracije i ljudskih prava od 1945. do 1990., jer te stvari u Hrvatskoj nisu nastale kao posljedica Drugog svjetskog rata, već su se za to izborili hrvatski branitelji u Domovinskom ratu!

Gospođa ministrica traži zaustavljanje utvrđivanja istine i tvrdi: “povijest je rekla sve o Jasenovcu i tko to dovodi u pitanje trebao bi ostati na margini”. Ova tvrdnja je na liniji Olujom poražene srbijanske politike cementiranja laži o Hrvatskoj. Bez obzira na to što vi o tome mislili, Hrvati će povijesnu istinu utvrditi i proširiti je svijetom. To će učiniti istim žarom, hrabrošću i požrtvovnošću kao što su devedesetih u krvavom ratu novim naraštajima osigurali vrijednosti koje su, prema Jandrokoviću stvorene u Drugom svjetskom ratu. Vrijeme je da se jednom zauvijek jasno kaže da je Domovinski rat temelj moderne Hrvatske i da su hrvatski branitelji porazili agresore i njihove simbole pod kojima su se Hrvatima sustavno oduzimala ljudska prava, mir, sloboda i demokracija. Temelj tih vrijednosti su upravo oni momci čiju bi ploču predsjednik Milanović bacao, a s čim su se prešutno složili i premijer i predsjednik Sabora!

Ispričavamo se cijelom narodu zbog izostanka reakcije vrha stranke na ove skandalozne izjave!

Božo Medić | www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Podržimo humanitarnu akciju

Možda će vas zanimati

In memoriam Zvonko Bušić; Svoj je život posvetio borbi za slobodnu Hrvatsku

Naraštaji su hrvatskih ljudi sanjali svoju slobodu. Mnogi su se za nju borili, no nažalost nikad je nisu uspjeli dočekati. Neki su...

Nikola Duspara: Dvije Hrvatske

Srca su nam prepuna sportaša, O hrvatskom sportu svijet trubi, Svuda himna i zastava naša Gdje god dođu sportski domoljubi. Politika nema takvu sreću, Uhljebi se sobom zabavili, U pečalbu...

Pomoć obitelji branitelja poginulog pri sanaciji posljedica potresa u Zagrebu

U vremenu globalne katastrofe koju je donio virus, lokalne nepogode koju je donio potres, događaju se pojedinačne ljudske tragedije. U jednoj takvoj je...