Jakov Sedlar i Festival domoljubnog filma Gordan Lederer dodijelili zahvalnicu 50000. gledatelju filma “3069”

Druga sezona festivala domoljubnog filma “Gordan Lederer” polako se privodi kraju. U 2019. godini s raznim su filmovima gostovali u svim krajevima Republike Hrvatske i svijeta. Najviše se ističu projekcije filma General u Kanadi, Novom Zelandu, Australiji i Švicarskoj gdje će u sljedećih nekoliko dana film General biti prikazan na više lokacija diljem Švicarske. Tu su također i projekcije filma Štafeta smrti u produkciji televizije Laudato po cijeloj Hrvatskoj, BiH i Njemačkoj, a organizatori festivala ističu kako su izuzetno ponosni na suradnju s redateljem Jakovom Sedlarom koji je festivalu “Gordan Lederer” ustupio ekskluzivna prava prikazivanje svog najnovijeg filma “3069” koji progovara o problematici samoubojstava hrvatskih branitelja.


Upravo su promicanje domoljubnih vrijednosti i podizanje razine svijesti o problemima s kojima se susreće Republika Hrvatska u vremenu samostalnosti glavni razlozi pokretanja festivala. Festival promiče poruke istine, mira, ljubavi prema Bogu, obitelji i domovini i na taj se način želi doprinijeti stvaranju ispravne percepcije hrvatske povijesti, sadašnjosti i budućnosti koja se kontinuirano i sustavno iskrivljava.


Film “3069” bio je prikazan prošlog tjedna u Dubrovniku u sklopu obilježavanja dana dubrovačkih branitelja. Film je, nakon pretpremijernog prikazivanja u Vukovaru, te kasnijih projekcija diljem Hrvatske, SAD-a i Kanade, pogledalo 50 tisuća ljudi, a 50-tisućiti gledatelj je film pogledao upravo u Dubrovniku, te je tim putem dodijeljena i prigodna zahvalnica. Zahvalnica, u ime FDF “Gordan Lederer”, dodjeljena je Borni Bjelančiću, sinu hrvatskog branitelja Stjepe Bjelančića, pripadnika odreda naoružanih brodova. Zahvalnicu su dodijelili redatelj filma, Jakov Sedlar, Zorica Gregurić, te autor festivala, Marijan Capek.


Zahvalnica je također dodijeljena i Gradu Dubrovniku, J.U. Kinematografi Dubrovnik, te GO UHDDR Dubrovnik za organizaciju projekcije filma.

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati