Ovako je Mišo Kovač pjesmom odao počast stradalima na Bleiburgu: Križni put su prošli bojovnici, legendarni hrvatski junaci…

Mate Mišo Kovač jedan je od najvećih hrvatskih glazbenika u povijesti, a svakako je, ako pogledamo broj prodanih albuma u karijeri, koncerte i broj hitova najveći živući hrvatski glazbenik. Njegov specifičan glas i lakoća pjevanja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, no ipak je emocija nešto čime Mišo najviše utječe na obožavatelje.

Neupitno je kako vrhunski može prenijeti emociju i poruku pjesme pa se s njegovim pjesmama mnogi lako mogu poistovjetiti. Kada je Hrvatsku zahvatila velikosrpska agresija, Mišo se, za razliku od nekih, jasno svrstao na hrvatsku stranu i svoj je glas i emociju kroz niz domoljubnih pjesama prenio upravo slobodi u nastajanju i onima na čijoj krvi naša sloboda počiva.

[product id = 5510]

U tim ratnim godinama, točnije 1993. Mišo Kovač opjevao je i Bleiburšku tragediju. Pjesma je otpjevana u njegovom prepoznatljivom stilu, a opisuje stradanje Hrvata na križnom putu. Stradale na Bleiburgu Mišo naziva legendarnim hrvatskim junacima i poručuje kako Hrvati nikada njihovu žrtvu neće zaboraviti.

Neki su Hrvati, nažalost, tu žrtvu zaboravili, neki bi htjeli da žrtva uistinu bude zaboravljena, no ona živi u većini hrvatskog naroda i živjet će sve dok je Hrvatske pa tako znamo da je Mišo u svojim stihovima ipak bio u pravu.

Poslušajte kako je Mišo Kovač pjesmom “Križni put Bleiburga” odao počast svima stradalima na Bleiburgu i križnim putevima u nastavku:

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati