Odvratne uvrede na račun pokojne Ružice Ćavar zbog njenih stavova i svjetonazora – to nije govor mržnje?

Jučer je preminula dr. Ružica Ćavar, liječnica i osnivačica Hrvatskog pokreta za život i obitelj. Bila je aktivna u civilnom društvu i javno se zalagala za očuvanje kršćanskih i nacionalnih vrijednosti hrvatskog naroda.

Vijest o njenoj smrti prenijeli su mediji, a tisuće komentatora na društvenim mrežama, pokojnici su, kao i njenoj obitelji, uputili izraze sućuti. No, mnogi ipak, izgleda, nemaju niti minimum kućnog odgoja ni kulture pa, ukoliko nemaju potrebu izraziti sućut, mogu barem javno ne komentirati preminulu osobu na krajnje neprimjeren način, na što se na svom facebook profilu osvrnuo Ratko Martinović, analitičar, podcaster i televizijski voditelj.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Umrla je stanovita Ružica Ćavar, guglajući vidjeh da sam čuo za nju iz incidenta u kojoj ju je prosvjednik brutalno nokautirao na Cvjetnom. Žena se protivila abortusu, a ovo dolje su komentari na njezinu smrt – pogledao sam nekima profile i dosta ih se poziva na ljubav, empatiju, solidarnost, ljudska prava i sve ostale lijepe riječi koje očito ne prakticiraju. To vam je ona ekipa koja vas optužuje da ste ‘ubojice baki i djedova’, a oni su svoje roditelje i none potjerali u domove i grobove.”

U nastavku su screenshotovi dijela komentara s društvenih mreža.

S obzirom na karakter komentara, gdje se gospođa Ćavar spominje u kontekstu gaženja ljudskih prava, ženskih prava, 15. stoljeća i slično, jasno je zaključiti da se radi o komentatorima koji na sva zvona promoviraju ljubav, mir, toleranciju, zalažu se za slobodu govora i mišljenja, osim, izgleda, ako to nije u skladu s njihovim uvjerenjima.

Ako se slučajno netko zalaže za drugačije vrijednosti, onda umjesto izraza sućuti zaslužuje želje da gori u paklu i ostale gnjusne uvrede!? U kakvom mi to bolesnom društvu živimo!? Očekuje se promptna reakcija od udruga za zaštitu ljudskih prava, prava žena i sličnih, koja odmah stiže ako se radi o komentatorima s “desnice”, a to se jasno vidjelo na nedavnom slučaju grupe Tram 11, ali i na brojnim drugim primjerima.

No. neće biti iznenađenje, jer reakcija spomenutih je izostala i kada je 2014. godine Ružica Ćavar brutalno fizički napadnuta pri čemu joj je slomljena ruka. Muškarac u naponu snage je fizički nasrnuo na 77-godišnju staricu. Ako je šira društvena osuda tada izostala, ne treba se čuditi izostanku reakcije i u ovom trenutku…

Još jednom, neka dr. Ružica Ćavar počiva u miru Božjem, upućujemo sućut obitelji!

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati