Dvostruki kriteriji za “lijeve” i “desne” – BLM vs. Trump

U jeku nereda koji su se dogodili u Americi na vidjelo je isplivala prava snaga lijeve medijske falange i “duboke države”. CNN i ostali vodeći mediji odmah su utvrdili da je provala Trumpovih pristaša u Capitol čin domaćeg terorizma. S druge strane, kad smo prije par mjeseci imali divljanja, paleže, krađe i uništavanje državne i privatne imovine od strane ekstremno lijevih radikalnih skupina kao što su BLM, Antifa i slično, CNN je s terena izvještavao o “plahovitim, ali uglavnom mirnim prosvjedima.”

Izvještavali su to uživo s terena, dok smo u pozadini mogli vidjeti prevrnute policijske automobile u plamenu i jednu mladu progresivnu borkinju za ljudska prava kako vrši veliku nuždu na jedan od prevrnutih policijskih automobila dok je rulja oko nje bodri.

Ti “plahoviti, ali uglavnom mirni” prosvjedi započeli su radi ubojstva crnca od strane policije što je naravno bio samo prozirni celofan u koji su mediji zamotali pravu agendu tih vandalizama.
Oh, da, ubojstvo! Jedno ubojstvo se dogodilo i na Capitolu također od strane snaga reda i mira. Iz pištolja je ubijena američka vojna veteranka nakon što je pokušala nasilno ući u Capitol. Zamislite da se umjesto nje radilo o nekoj crnkinji? Vjerojatno bi svi mediji pisali o tome, a ovako-u medijima ni riječi.

Nitko se nije zapitao što je natjeralo jednu veteranku koja je prošla težak ratni put da pokuša nasilno ući u Capitol. Zapravo, ni ne čudi što se nitko nije to pitao, jer da je, možda bi netko i dao odgovor.

Da rezimiramo, Antife su cijelo vrijeme pozivali na rušenje vlade, no kad je netko to stvarno i pokušao učiniti brzo su osudili takve anarhističke činove.

Kakvo je stanje u našim medijima? Evo Vam nekoliko naslova kojih smo ovih dana mogli vidjeti u našim medijima pa procijenite sami: “Trump mora odmah na crvenu tjeralicu Interpola“, “Zuckerberg blokirao Trumpa na Facebooku i Instagramu pa objasnio svoj potez” uz objašnjenje “napokon mu netko staje na kraj“,
Trump- iz Bijele kuće u zatvor“…

I ovo nisu nikakve iznimke. Kad ste u medijima pročitali neku pozitivnu stvar vezanu uz Trumpa?
Recimo, da je za vrijeme Trumpovog mandata broj nezaposlenih crnaca nikad manji u povijesti Amerike, da je srezao poreze kompanijama i pojedincima što je doprinijelo ekonomskom rastu, da je jedini američki predsjednik u zadnjih 20 godina koji nije započeo rat s drugom državom, da je jedinom preostalom plemenu Indijanaca vratio posjede koji su im oduzeti 1900-tih itd.

Zanimljiva je i usporedba Bidena i Trumpa koju je napravio jedan od našim renomiranih portala. Kao neke od Bidenovih referenci i osobina su naveli da je šest puta bio senator, da je bio potpredsjednik, da je ljubitelj automobila i voli jesti sladoled. S druge strane za Trumpa su naveli da je bio voditelj reality showa, da je dobio nagradu za ulogu samog sebe u jednom filmu, da je posjedovao 14 tisuća nekretnina i da se ne voli rukovati.

Ovakvom usporednom u kojem se za njih dvojicu koriste različiti kriteriji evidentno je da je cilj dotičnog portala bio prikazati Trumpa demagogom i showmanom koji nikako ne bi trebao biti predsjednik SAD-a. Mrzim Trumpa jer mi je moj TV rekao tako!

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati