Pomoć obitelji branitelja poginulog pri sanaciji posljedica potresa u Zagrebu

U vremenu globalne katastrofe koju je donio virus, lokalne nepogode koju je donio potres, događaju se pojedinačne ljudske tragedije. U jednoj takvoj je život izgubio hrvatski branitelj, 55 – godišnji Petar Stojaković, otac troje djece, koji je radio na sanaciji krovišta urušenog od posljedica razornog potresa u Zagrebu.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi svoj je humanitarni karakter, osjetljivost prema ranjivoj populaciji i spremnost na pomoć u kritičnim situacijama pokazao dosta puta do sada, pa potreba da se aktivira u ovoj situaciji ni u jednom trenutku nije upitna.

Petar Stojaković je kao suprug i otac tri sina svoju odgovornost, hrabrost i vrijednost pokazivao ne libeći se teškog rada kako bi prehranio svoju obitelj i omogućio im pristojan život. To je  pokazao i krenuvši sanirati krovište zgrade njihova podstanarskoga stana koje je završilo katastrofalno. Petar Stojaković nije bio samo odgovoran obiteljski čovjek . Svoju odvažnost i hrabrost te vrijednosti koje je cijenio u životu pokazao je u najtežim trenutcima Domovinskoga rata kada je bez zadrške i punog srca branio Domovinu.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi poziva sve ljude dobre volje da jednako tako punog srca pomognu obitelji Petra Stojakovića koja se sada nalazi u vrlo teškoj situaciji. Svi koji mogu, pozvani su uplatiti prilog na račun Petrove supruge, Ankice Stojaković, IBAN HR2223900013208847066.

Petar Stojaković bio je human i požrtvovan muž i otac, suborac i branitelj. Pokažimo sada svi zajedno kako se dobro dobrim vraća, kako njegove vrline i trud nisu bili uzaludni i kako će njegova obitelj ostati zaštićenom.

Budimo savjesni, budimo odgovorni tako što ćemo paziti na sebe, ali i na druge. Ovo je jedan od trenutaka u kojima to možemo pokazati.

Izvor: braniteljski.hr

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udrugu

Možda će vas zanimati

GO UHDDR Zaprešić: Nešto je trulo u hrvatskom obrazovnom sustavu – ravnateljica OŠ u Zaprešiću odbila darovane knjige ‘Heroji ne umiru’

Ravnateljica Osnovne škole Antun Augustinčič u Zaprešiću odbila primiti knjige Heroji ne umiru. Knjiga je Spomenica hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu čiji su...

Bojni otrovi u Domovinskom ratu: “Ljudi izloženi “paučini” barem sedam godina nakon rata nisu smjeli imati djecu!”

Damir Grmoja iz Medulina hrvatski je branitelj i hoplolog koji se doslovno cijeli svoj život intenzivno bavi proučavanjem ove grane znanosti: „Ukratko, hoplologija...

16. srpnja 1992. – novo žestoko granatiranje Slavonskog Broda

Grad Slavonski Brod ostat će upamćen, nažalost, kao mjesto najvećeg stradanja djece u Domovinskom ratu. Tijekom Domovinskog rata na području brodske Posavine poginulo je 28...