Pomoć obitelji branitelja poginulog pri sanaciji posljedica potresa u Zagrebu

U vremenu globalne katastrofe koju je donio virus, lokalne nepogode koju je donio potres, događaju se pojedinačne ljudske tragedije. U jednoj takvoj je život izgubio hrvatski branitelj, 55 – godišnji Petar Stojaković, otac troje djece, koji je radio na sanaciji krovišta urušenog od posljedica razornog potresa u Zagrebu.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi svoj je humanitarni karakter, osjetljivost prema ranjivoj populaciji i spremnost na pomoć u kritičnim situacijama pokazao dosta puta do sada, pa potreba da se aktivira u ovoj situaciji ni u jednom trenutku nije upitna.

Petar Stojaković je kao suprug i otac tri sina svoju odgovornost, hrabrost i vrijednost pokazivao ne libeći se teškog rada kako bi prehranio svoju obitelj i omogućio im pristojan život. To je  pokazao i krenuvši sanirati krovište zgrade njihova podstanarskoga stana koje je završilo katastrofalno. Petar Stojaković nije bio samo odgovoran obiteljski čovjek . Svoju odvažnost i hrabrost te vrijednosti koje je cijenio u životu pokazao je u najtežim trenutcima Domovinskoga rata kada je bez zadrške i punog srca branio Domovinu.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi poziva sve ljude dobre volje da jednako tako punog srca pomognu obitelji Petra Stojakovića koja se sada nalazi u vrlo teškoj situaciji. Svi koji mogu, pozvani su uplatiti prilog na račun Petrove supruge, Ankice Stojaković, IBAN HR2223900013208847066.

Petar Stojaković bio je human i požrtvovan muž i otac, suborac i branitelj. Pokažimo sada svi zajedno kako se dobro dobrim vraća, kako njegove vrline i trud nisu bili uzaludni i kako će njegova obitelj ostati zaštićenom.

Budimo savjesni, budimo odgovorni tako što ćemo paziti na sebe, ali i na druge. Ovo je jedan od trenutaka u kojima to možemo pokazati.

Izvor: braniteljski.hr

POVEZANE OBJAVE

KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Podržimo humanitarnu akciju

Možda će vas zanimati

(VIDEO) 24. kolovoza 1991. Luka Andrijanić – mladi 19-godišnji junak srušio prvi zrakoplov JNA u Domovinskom ratu!

Na današnji dan, 24. kolovoza 1991., pripadnik 3. brigade i dragovoljac Domovinskog rata Luka Andrijanić srušio je prvi zrakoplov neprijateljske JNA u...

28. obljetnica osnutka kutinske 56. samostalne bojne Hrvatske vojske

Sutra se obilježava 28. obljetnica osnivanja legendarne kutinske 56. samostalne bojne Hrvatske vojske. Ova se postrojba koja je imala 1334 pripadnika, 41 je ranjen,...

(FOTO/VIDEO) 25. kolovoza 1991. – početak bitke za Vukovar

Današnji dan 25.08.1991. smatra se početkom bitke za Vukovar. Borbe u gradu i oko grada, sa poginulim i ranjenim, vodile su se...