Kada sljedeći put netko zatraži ispriku za Oluju, uputite im ovu ispriku!

Svake se godine, u vrijeme oko obljetnice Oluje pojavljuju razne inicijative iz Srbije, ali i iz Hrvatske koje od Hrvata zahtijevaju ispriku za navodne zločine u Oluji. Bez obzira što je Oluja pravomoćnim presudama međunarodnih sudova označena kao čista vojna operacija, sljedeći put kada dođe zahtjev za isprikom, uputite ispriku sljedećeg sadržaja:

Draga braćo Srbi,
ispričavamo se što smo, kada ste bratski iz Srbije u Hrvatsku stigli naoružani na tenkovima, pružili otpor. Ispričavamo se što vas nismo, kao vaši sunarodnjaci po brojnim mjestima u Srbiji dočekali ružama, već smo se drznuli braniti vlastite domove. Žao nam je što se nismo sami poredali ispred vaših pušaka da nas što lakše eliminirate i žao nam je što naše žene, djecu i starce nismo sami doveli pred vaše noževe, nego ste se morali dobro namučiti prije nego ste ih dio uspjeli, onako bratski, zaklati.

Primite izraz naše najdublje sućuti za svakog vašeg vojnika koji je stradao od krvničke ruke Hrvata, samo zato što je rušio hrvatske kuće, palio hrvatska sela i gradove, pljačkao i silovao. Oprostite nam i na silovanim hrvatskim ženama koje oni koji su ih silovali moraju svakodnevno gledati dok slobodno šetaju hrvatskim Vukovarom, mi smo ih morali ušutkati i skloniti negdje da vam ne smetaju, ali nismo i za to se ispričavamo. Ispričavamo se i što je danas Vukovar hrvatski, vi Srbi bi se puno bolje brinuli o njemu jer se onako rušiti i paliti može samo iz ljubavi prema ‘vekovnoj srpskoj zemlji’ koju smo vam mi Hrvati prevarom oteli.

Ispričavamo vam se što smo taj isti Vukovar uzeli mirnim putem i što smo vam omogućili da nesmetano radite u hrvatskoj policiji, primate hrvatske mirovine i što na svakim izborima možete uredno autobusima doći glasati kod nas. Ispričavamo se što mi vama ne isplaćujemo ratnu odštetu jer ipak, svaki metak ispucan u hrvatske vojnike, ili npr. ranjenike iz Vukovarske bolnice, svaka raketa ispaljena na hrvatsku školu ili vrtić košta i žao nam je što vam to nismo dovoljno nadoknadili.

Ispričavamo se i što su neki ljudi u vrijeme tog bratskog rata jednostavno ubijali umrijeti. Primjerice, baka Jaga Šnjarić iz sela Čanak koju ste zavezali za automobil i vukli kroz selo dok nije umrla. Ispričavamo se u ime bake Jage jer vi niste imali izbora, ljubazno ste je, uz noževe i oružje, zamolili da vam preda svoj novac i zlato i jednostavno niste imali izbora nakon što je to odbila učiniti. Ispričavamo se što vam nismo podmirili barem osnovni trošak goriva.

Ispričavamo se i za sve strašno što je učinila četverogodišnja Martina Štefančić prije nego ste ubili nju i njenu baku rafalom iz blizine. Baka vas je drsko pokušala spriječiti da joj opljačkate kuću, a Martina se čak usudila i zaplakati prije nego je dobila rafal u trbuh.

Ispričavamo se što smo organizirali svoju vojsku i svoju obranu, jer samo najgori šovinisti brane svoju zemlju od agresije. Ispričavamo se što smo htjeli imati vlastitu zemlju u međunarodno priznatim granicama, svjesni smo da još i danas patite radi činjenice da nemate izlaz na more i da zapadna granica nije na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag. Nadamo se da će ova isprika umanjiti vaše duševne boli.

Ispričavamo se što smo u Oluji formirali koridore da vaši civili mogu pobjeći na traktorima s prikolicama punih stvari. Žao nam je također, što ti traktori hrvatskih seljaka koje ste istjerali četiri godine ranije, a na kojima ste pobjegli prije nego što je Hrvatska vojska uopće ušla u te krajeve, nisu bili u boljem stanju i nisu bili vrijedniji. Ispričavamo se i na tome što stvari koje ste ponijeli iz tih kuća nisu bile vrijednije, Hrvati koji su tamo živjeli prije vašeg bratskog dolaska, nisu bili bogat narod. Zbog toga ste bili prisiljeni čak čupati žice iz zidova da bar neku vrijednost ponesete iz srpske krajine. Nimalo dobrosusjedski od nas!

Ispričavamo se što smo vas abolirali, što smo vam dozvolili da vojne uniforme zamijenite policijskima i civilnom odjećom i što smo vam novcem Republike Hrvatske obnovili kuće, iako možda nikad u njima niste živjeli. Ispričavamo se što danas u Saboru onima koji su govorili o pokrštavanju ’11 hiljada srpske dece’ nismo osigurali veći utjecaj, samo mjesto u Vladi i garantirane zastupničke mandate.

Ispričavamo se što zbog nas vaš predsjednik Vučić nije ispunio svoje obećanje da nikada više Banija neće biti hrvatska, nikad Glina neće biti hrvatska i da ovdje više nikad ustaška vlast neće moći da dođe.

Ispričavamo se što sami sebe nismo poubijali i protjerali, da se vi ne mučite. Ispričavamo se što smo Hrvati! Ispričavamo se što postojimo!

Ispričavamo se što smo branili i obranili svoju domovinu od velikosrpske agresije i unaprijed se ispričavamo što ćemo opet, ako vi pokušate nešto slično, mi učiniti isto.

Ovakva isprika je zasigurno primjerena onima koji ispriku traže, a po pitanju navodnih zločina u Oluji, pripremili smo i dva videozapisa na našem youtube kanalu na koji vas pozivamo da se besplatno pretplatite.

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu udruguspot_img

Možda će vas zanimati