skip to Main Content
Raspored Projekcija Dokumentarnog Filma “Štafeta Smrti”

Raspored projekcija dokumentarnog filma “Štafeta smrti”

Podijeli:

Dokumentarni film u produkciji televizije Laudato, „HOS-ova štafeta smrti“ ide dalje. Do sada je prikazan pred tisućama ljudi u više desetaka mjesta diljem Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a uskoro će film redateljice Nade Prkačin biti prikazan i za Hrvate u Njemačkoj. Film podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa civilima, danas su živa samo dvojica: Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli ali teško ranjeni sudionici „štafete smrti“. Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku bez obzira na kojim su se hrvatskim bojišnicama nalazili.

U svakom od mjesta gdje je film do sada prikazan, kod gledatelja je izazvao snažne emocije, a posebno u sjećanju ostaje premijera u prepunoj koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” i višeminutni pljesak publike popraćen ovacijama. Prikazivanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti” nastavlja se, a Damir Radnić, promotor filma, najavljuje kako će sljedećih nekoliko mjeseci, što se rasporeda prikazivanja tiče, biti vrlo zanimljivo i dinamično. Uskoro nas očekuju nove projekcije, a detaljan raspored slijedi u nastavku:

  • Nova Gradiška – 11.04. u Domu kulture Nova Gradiška (19:00h)
  • Velika Ludina – 12.04. u Domu kulture Velika Ludina (19:00h)
  • Popovača – 13.04. u Domu kulture Popovača (18:00h)
  • Sesvete – 18.04. u Centru za kulturu Sesvete (19:00h)
  • Kukuljanovo – 24.04. u Domu kulture Kukuljanovo (19:00h)
  • Krk – 26.04. Kino Krk (19:00h)

Dogovorena su još neka mjesta, no trenutno se usuglašavaju zadnji detalji, a zainteresirani će o novim terminima biti pravovremeno obaviješteni. Posjetitelji projekcija imat će priliku čuti i nekoliko riječi o projektu fotomonografije i izložbe ratnih fotografija radnog naziva “Vukowar 1991.“, autora Damira Radnića i Viktorina Jurića – Paše, vukovarskih HOS-ovaca.

Podijeli:
Back To Top