skip to Main Content

CD “Ponos srca mog” – Ante Matić

100 kn

13 na zalihi

Naruči

Opis

Podršku projektu dao je i hrvatski rock glazbenik iz Švicarske, Ante Matić. Ante je, u vrijeme zabrana koncerata Marka Perkovića Thompsona, Antina glazbenog i privatnog uzora, s pratećim bendom nastupao diljem Švicarske i bio aktivan u nastojanju da se zabrana ukine. Tada je gotovo preko noći stekao popularnost. U zadnjih nekoliko godina, Ante se aktivnije posvećuje glazbenoj karijeri. U vrijeme posjeta Vukovaru, Gradu Heroju, u Anti se rađa ideja o snimanju pjesme posvećene žrtvi tog hrvatskog simbola. Ideja se pretvorila u stvarnost 2009. godine kada Ante snima svoj najveći hit “Križevi Vukovara”, koja je i danas aktualna i vrlo popularna. Uz pjesmu Križevi Vukovara, široj javnosti predstavlja se pjesmama “Ja nisam prodana duša”, “Vila Velebita”, te  “Posavska”, koje su često slušane na nacionalnoj glazbenoj televiziji CMC.
Antina publika prepoznaje njegovu iskrenost, emocije i kvalitetu rada. Upravo glasovima Hrvata iz dijaspore Ante Matić u jakoj konkurenciji 2013. godine osvaja nagradu “Večernjakova Domovnica” za najpopularnijeg hrvatskog glazbenika u iseljeništvu. Nagradu je odnio i ispred Darie Kinzer koja je predstavljala Hrvatsku na Eurosongu. Više o anti na njegovoj službenoj web stranici.

Na albumu se nalazi 10 pjesama ljubavne i domoljubne tematike u rock aranžmanu, a uz album dolazi i bogato ilustrirana knjižica s tekstovima pjesama. Broj CD-ova je ograničen.

Popis pjesama:
01. Bit ćeš moja
02. Bože čuvaj Duvno (Duvno moje)
03. Sad kad te nema
04. Je li grijeh te voljeti
05. Križevi Vukovara
06. Ja nisam prodana duša
07. Krivi smjer
08. Ponos srca mog
09. Vila Velebita
10. Vukovi (bonus track)

Back To Top