Bio je heroj rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, a danas volontira i nosi pomoć ljudima u nevolji

U moru negativnih vijesti kojima smo ovih dana zatrpani, naišli smo na jednu uistinu pozitivnu vijest koja nas je razveselila i vratila nam vjeru u ljude. Naš proslavljeni rukometaš, čijim smo pogotkom u zadnjoj sekundi protiv Norveške ušli u finale europskog rukometnog prvenstva ove godine, Željko Musa, aktivno se pridružio borbi protiv koronavirusa.

Naime, kako stoji na facebook stranici Humanitarne udruge Dobra volja, hrvatski rukometni reprezentativac i član njemačkog Magdeburga (koji se trenutno nalazi na trećem mjestu rukometne Bundeslige), Željko Musa, zajedno s članovima udruge, volontira i nosi pakete hrane ljudima u potrebi i na taj način ljudima uljepšava ovo Uskrsno vrijeme.

Na facebook stranici udruge objavljene su fotografije rukometaša kako pomaže pri nošenju paketa ljudima u potrebi za koje je preko udruge prikupljena pomoć.

Predsjednica udruge, Marijana Matešić, na službenoj web stranici udruge o udruzi piše: “Uz potporu svoje obitelji i prijatelja, odlučila sam otvoriti Udrugu. Zove se Dobra Volja, jer smatram da svi mi sa samo malo dobre volje, možemo ljudima bar malo uljepšati ove tužne, teške dane. Najžalosnije mi je da bakica koja ima 80 godina, sada gleda hoće li imati za kruh ili ne. Takve osobe najčešće kažu da im ne treba ništa, a znam da im sve dobro dođe. Eto to je to, sada se moramo primiti posla i svi skupa uz malo dobre volje, pokušati bar malo promjeniti ovaj svijet. Nasmiješite se nekome, zagrlite nekoga, volite se, oprostite, obavite kupovinu umjesto susjeda, posjetite bolesne, same, zaboravljene…”

Inače, udruga je neformalno počela s radom nakon priče o Milanu i Matiji Basarcu u emisiji Provjereno, čija je teška životna priča ujedinila cijelu Hrvatsku i to je samo jedan od primjera na kojemu su Hrvati pokazali koliko veliko srce imaju. Udruga je provela više humanitarnih akcija kojima su pomogli desecima ljudi, a sve to možete vidjeti na njihovoj službenoj stranici.

Nakon što je u posljednjoj sekundi postigao pogodak protiv Norveške i osigurao Hrvatskoj europsko srebro, Željko Musa je izjavio: “Nema odsutajanja, nema straha, ovo su naši trenuci, izdržati do kraja.” U ovim trenucima je pokazao kako se toga drži i izvan sportskih terena i svojim je sunarodnjacima dao primjer koliko skroman i ponizan može ostati jedan veliki sportaš.

Željko Musa uz jednu od obitelji kojima je dostavio humanitarnu pomoć – izvor: Facebook stranica HU Dobra volja
Hrvatski reprezentativac obišao je i starije ljude koji teško žive i uručio im pakete hrane – izvor: Facebook stranica HU Dobra volja

U ovim je danima Željko Musa razveselio ljude u potrebi uz članove udruge Dobra volja i pokazao kako se i van sportskih terena velikim srcem bori za Hrvatsku. Na kraju teksta, u videu, svi se zajedno prisjetimo kako je svojim pogotkom u posljednim sekundama razveselio cijelu domovinu.

Ovdje možete saznati kako se aktivno uključiti u rad HU Dobra volja.

Danas nam se u volontiranju pridruzio nas rukometas Željko Musa . Željko i Marijana su proveli cijeli dan na terenu ,…

Posted by HU Dobra Volja on Wednesday, April 8, 2020

www.za-dom.com

POVEZANE OBJAVE

Podržimo humanitarnu akciju

Možda će vas zanimati

Ekskluzivno najavljujemo izložbu fotografija “Vukowar 1991” – evo gdje se može pogledati

Dragi prijatelji i poštovani pratitelji, s ponosom Vam možemo najaviti, nakon nešto više od pola godine od izlaska u javnost s najavom...

Članovi HDZ-a prozvani u aferi Viber reagiraju na sramotne izjave: Ispričavamo se cijelom hrvatskom narodu zbog izostanka reakcije vrha stranke!

Bura u javnosti, u vezi skandalozne izjave Zorana Milanovića se ne stišava. Reakcije pljušte sa svih strana iz raznih krugova, a potrebu...

Dan branitelja grada Zaprešića: Iz postava uklonjena slika Jean-Michela Nicoliera zbog oznake HOS-a!?

Ove je godine, uz blagdan Male Gospe, na obljetnicu pogibije Marija Brašića, prvog poginulog branitelja zaprešićkog kraja, obilježen Dan branitelja grada Zaprešića....